Deze website maakt gebruik van cookies om ons (anoniem) te informeren over het gebruik van de website. En ook om het u te vergemakkelijken te kunnen posten op uw sociale netwerk site.

MISSIE OVER GRENZEN
"alleen samen"

Zaden van Hoop

Seeds Of Hope

Van het werken zonder loon naar het groeien van hun eigen groente. Ilia en Marian vinden hun weg uit de armoede.

Ilia en Maria werkten beiden in een textiel fabriek. Maar toen de economie in elkaar stortte in Bulgarije, hielde kleine bedrijven het loon van de werknemers achterwege om het hoofd boven water te kunne houden. Met al gevolg dat Ilia en Maria drie maanden werkten zonder salaris te ontvangen. Ilia nam ontslag - hij wilde een betere manier vinden om geld te verdienen.

Maria vertelt: "Het was heel moeilijk voor ons." Het gezin had geen geld om een dagverblijf te betalen en eten te kopen voor hun twee kinderen, en andere banen waren er niet echt."Onze inkomsten dekken nauwelijks de kosten die we maken en onze vaste lasten. We hebben bijna niets over om eten van te kopen."

Vorig jaar lente gaf Missie over Grenzen zaden aan dit gezin in een Zaden van Hoop pakket. Hiermee gelooft het gezin in de toekomst.

"Nu, vanwege de zaden die we kregen, hebben we zoveel verschillende dingen die we kunnen eten! We hebben zoveel plezier aan onze moestuin! Wat we planten is goed voor de kinderen. En terwijl de kosten voor levensonderhoud steeds meer stijgen, zullen wij steeds genoeg groenten hebben. Dat hadden we ons nooit kunnen veroorloven om te kopen!"

Elk pakket met Zaden van Hoop kost €20,-. Het is een belangrijke stap naar de zelfvoorzienigheid van gezinnen.

Helpt u mee om mensen uit de armoede te krijgen door een moestuin aan te leggen?