Deze website maakt gebruik van cookies om ons (anoniem) te informeren over het gebruik van de website. En ook om het u te vergemakkelijken te kunnen posten op uw sociale netwerk site.

MISSIE OVER GRENZEN
"alleen samen"

Het Darii gezin

Hoe sponsorschap het gezin Darii vrij zette van armoede

12/05/2015

Een aantal jaren geleden was het voor de Darii's een dagelijks gevecht om de touwtjes aan elkaar te knopen. Ze waren wanhopig en hadden dringend hulp nodig. Missie over Grenzen heeft hen de helpende hand geboden door ze in het sponsorprogramma op te nemen.

P1010832Banen liggen niet voor het oprapen in Moldavië, dus Ion en Ira werkten waar ze konden, raapten noten en deden allerhande klussen. Maar hun huisje stortte bijna in en alle gezinsleden hadden medische aandoeningen - die verergerden door de slechte leefomstandigheden.

Een nieuwe wending aan het verhaal

Toen ze deel werden van het sponsorprogramma ontvinden de Darii's materiële hulp, maar ook geestelijk en emotioneel. Dit hield in dat stafleden van Missie over Grenzen counselling verleenden tijdens de moeilijkste tijden en in de keuzes die gemaakt moesten worden. Sponsors van het gezin kochten houtbewerkings gereedschap - dit was de volgende stap richting de zelfvoorziening.

Met het nieuwe gereedschap kon Ion lokaal werk vinden. Ook kon hij gaan werken aan zijn eigen huis door de verrotte kozijnen te vervangen en het lekkende dak te repareren.

Nu hebben de Darii's een eigen moestuin achter hun huis waar ze groente telen. En ze hebben plannen om in de toekomst een mini-boerderij te hebben. Een tijd geleden kwamen sponsors bij ze op bezoek. De sponsors vertelden later: "Het gezin Darii begroette ons als oude vrienden. Wij hebben de impact van onze sponsoring met eigen ogen gezien: in twee jaar zijn de armoede spiraal ontworsteld!"

Vandaag de dag kunnen de Darii's in hun eigen onderhoud voorzien, dankzij sponsoring via Missie over Grenzen. Toen ze het sponsor-programma verlieten schreven ze: "Dank u wel dat u zo dicht bij ons stond in moeilijke tijden, en dat u ons hielp onderweg naar zelfstandigheid."